Populära kortspel på nätet

När vi tänker på kortspel ser vi oss hålla kort i händerna och sitta kring ett bord. Men kortspel idag kan lika gärna vara virtuella kort på skärm som vi spelar precis som vilket annat datorspel som helst. Här tar vi en snabb titt på några av de mest populära spelen idag.

Poker

Poker har länge varit ett av de mest om inte det mest populära kortspelet genom tiderna. Poker kommer i många olika former och medan det kanske inte går att spela exakt alla på nätet kan man lätt hitta de största varianterna. Nätpoker har funnits sedan början på 2000-talet och medan dess storhetstid kanske är förbi förblir det ett otroligt populärt spel som spelas att många världen över.

Hearthstone

Blizzards värld Warcraft började som ett RTS och såg sedan tillskott av det mest populära MMORPG:et någonsin som fortfarande toppar spelarlistorna. 2014 utökades världen ytterligare av samlingskortspelet Hearthstone och blev snabbt ett av de främsta spelen i denna kategori. Spelkonceptet låter en ta rollen som några av de mest kända karaktärerna i Warcraft-universumet och skapa kortlekar med slagskämpar och besvärjelser som man sedan utmanar sina motståndare med en mot en.

Gwent

Gwent är ett kortspel som för första gången var en spel man kunde spela i Witcher 3: Wild Hunt. Det var en ganska enkelt kortspel där man tar rollen som en av fem olika fraktioner med en unik uppsättning kort och spelade ut dessa på tre olika rader. Till skillnad från många andra samlingskortspel spelas ett parti Gwent i ett bäst-av-tre-format där den sammanlagda styrkan av ens kort i slutet avgör vem som vinner den rundan. Spelet visade sig vara så populärt att de senare utvecklade det som sitt eget spel. Efter en lång betaperiod släpptes spelet officiellt för nästan exakt en månad sedan.