Bra GPS klocka till barnen

Har du funderat på att ge ditt barn en bra GPS klocka? I så fall finns det några saker som är bra att tänka på vid valet av GPS klocka för barn. Beroende på barnets ålder och vilka funktioner som är önskvärda med finns det ett stort utbud av GPS klockor för barn att välja bland på safekid.se.

Vad är en GPS klocka för barn

Lite förenklat uttryckt är GPS klockan för barn en barnklocka med en inbyggd GPS. Att den dessutom har funktioner som liknar en mobiltelefon gör den både lämplig för GPS-positionering och att ringa enkla samtal med. Den ofta färgglada designen gör den attraktiv för de yngre barnen. Att klockan sitter fast på handleden gör att den är svårare att tappa bort än en mobil. Läs gärna mer här.

Varför smartklocka

Den engelska beteckningen smartwatch beskriver relativt bra vilka fördelarna med GPS klockan för barn är. Med en smartklocka runt handleden kan föräldern enkelt släppa ut det yngre barnet i förvissningen om att det dels är enkelt att med hjälp av GPS:en hålla koll på var barnet befinner sig, men även att kunna styra barnets aktiviteter. Den vuxne kan nämligen begränsa åtkomsten till spel, surf och sociala medier. Dessutom kostar smartklockan mindre än en vanlig mobiltelefon och är robustare.