Anpassade märksystem

Hos många företag finns behov av märkning, det kan vara internt i stora lager eller på sina produkter för spårbarhet. Beroende på syfte finns olika system att märka med, de enklaste är en klisterremsa med utstansade bokstäver. Det finns mer tekniska med laser gravering, oftast inkluderat i en produktionslinje.

Industriella system

Ett industriellt system är oftast utvecklat för att passa en viss verksamhet. Har ni prover behöver ni etiketter för att skicka dem. Har ni istället kartonger som etiketteras, scannas och faktureras som inom livsmedelsindustrin krävs en annan lösning. Laser tryck är bäst om det är fuktigt eller vått, bläck däremot passar för andra situationer, läs mer här vem som kan hjälpa er.

Integration

En aspekt som är viktigt i valet av märksystem är hur integrerat det ska vara både internt och externt. Är det egna lilla lagret kan klisterremsan passa, är det ett storlager med tusentals produkter är affärssystemet en integrerad del som hanterar lagersaldon. För ett tillverkande företag är det skillnad på kartonger med skruv eller bilbälten med batch nummer och motordelar med serienummer. Ska du förhindra förfalskningar kan elektrolytiska märkningar var ett alternativ som är både beständigt och säkert. Därför är valet av märksystem speciellt för ert företag och därför bör ni ta kontakt med en specialist för råd.