Live streams ger synlighet

Sedan flera år växer live streaming explosionsartat på nätet. Bland de yngre ersätter mer eller mindre streaming på internet traditionella media som tv och radio. I takt med att dessa yngre generationer åldras ökar också vikten av streaming för att synas i offentligheten.

Live-evenemang

När kulturevenemang stängde ned under pandemin stod de flesta handfallna. Men lösningar på publikbortfallet fanns. I Malmö streamades en annars inställd konsert till uppskattande tittare. Även efter att restriktioner försvinner är live streaming fortfarande en tjänst som skapar räckvidd, globalt som nationellt. Intresserade, särskilt unga, som annars förblir ovetande kan via live streams upptäcka och delta i allt från föreläsningar till mässor och konserter.

Bara i Norden växer också de prenumerationsbaserade strömningstjänsterna starkt. Att konsumera tv, film och media genom streaming blir det nya naturliga. I takt med denna fortsatta utveckling gäller det alltså att förbättra det tekniska som marknadsmässiga kunnandet för att hålla sig relevant.

Att synas rätt

För att vara riktad mot framtiden behöver alltså alla lite veta vad som gäller för live streams. Men var ska man börja? Hur fungerar tekniken och hur skapar man ringar på streaming-vattnet? Innan vi ger oss ut på färden behövs rätt kompetens: ljud, video och mjukvara är A och O. Annars faller hela projektet. Verktygen för detta är bara ett klick bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *