Behovet av en ny laddsladd till din mobiltelefon

Glappar din laddsladd, har synliga skador eller helt enkelt inte funkar är det dags att skaffa en ny. Förutom att det underlättar din vardag att kunna ladda telefonen pålitligt så kan en skadad sladd faktiskt vara livsfarligt.

Vilken sladd passar din mobil?

En ny EU-lag har röstats igenom gällande mobilladdare. Enligt lagen som träder i kraft 2024 ska alla nya mobiltelefoner som säljs inom EU använda sig av en gemensam standardkontakt. Då kommer det vara betydligt enklare, och vilken telefon du har kommer inte spela någon roll vid valet av laddsladd.

Tills dess är det dessvärre fortfarande en djungel att hitta rätt. Vilken sladd som passar beror bland annat på vilket märke din mobil har, vilken modell det är och hur gammal den är.

Hur hittar du rätt sladd?

Råkar du köpa fel sladd kommer den inte passa och du kan inte ladda din telefon. Därför är det viktigt att du kollar upp vad för kontakt din mobil har, och vilken sladd som passar innan du handlar. Är du osäker är det bäst att fråga någon som kan hjälpa dig. Gå in och ta en titt på nätet för att hitta rätt sladd för just dig och din mobil. Behöver du hjälp kan du självklart alltid ta kontakt med butikens kunniga personal.